Sunday, 8 September 2013

The Enrolment.


Assalamualaykum.

Hi peeps! So, I’ve safely arrived at my new uni Universität Stuttgart, Germany for my second year of double master programme! If you wonder where Stuttgart is exactly located, you can refer to the map below, so tak payah nak googlemap dah kan hehee. Yang colour hijau paling bawah tu, dekat Baden-Wüttermberg. Can’t believe I am finally here, dulu memang selalu dengar cerita Madam Maureen pasal uni ni dalam kelas.. mampu meleleh air liur je dengar cerita dia. Syukur Alhamdulillah sangat!




The 12-hour journey from KL-Amsterdam-Stuttgart was fine, yang lain semua complaint susah nak tidur sebab sempit. I slept for hours, bangun je terus pergi toilet, cuci muka, gosok gigi, tepek moisturizer sket, breakfast, baru layan movie ‘Victoria’ for 15 minutes, dah sampai Schiphol Airport.. Chettt. Tak sempat nak fefeeling tengok awan tepi tingkap skit.

Lepas transit flight from Amsterdam to Stuttgart, we’ve arrived around 10.40 a.m. and our buddy, Paul from Internationale Zentrum Uni jemput ktorg dekat airport. Lepas tunggu the other new students from Turkey and Russia sampai, baru bergerak dari airport ke uni dengan train, which orang sini panggil U-bahn (from the word Unterbahn).

After about 20 minutes, we’ve arrived at the destination. And guess what, U-bahn stopped right inside of our campus kott! Jakun disitu. The weather was quite windy yet sunny, just nice. So, Paul at first bawa kitorg ke dormitory dulu, he brought us to meet the Hausmeister, signed the rental agreement, and once we’ve got the key, we went to our place separately. Thank god ada one kindhearted man tolong I heret and angkat bag, naik tingkat paling atas kottt. Thank you, whoever you are!

Tengok dari luar macam, what, ni ke dormitory ktorg? Macam ke-dorm-an sangat je.. Masuk je rumah tu, terus fall in love! The living room, the kitchen, the interiors.. definitely suit my taste. Buka pintu bilik, terus macam, wow, I can imagine macamane nak decorate bilik ni. Excited gile! Buka pintu bathroom, bersih yang teramat! Rasa macam time tu jugak nak unpack, nak pergi IKEA shopping barang-barang untuk hias bilik.


Seeeee! Tapi banyak procedures untuk registration yang perlu diselesaikan dulu sobs. So dengan sehari tak mandi duduk dalam plane, ktorg dengan 'wangi'nya pergi settlekan mana-mana yang sempat since office hour diorg sangat sesuka hati je nak bukak bila-bila tskk. So for the whole week we’ve spent just to settle up all the matters of university registrations, open bank account, health insurance, non-EU citizenship blablabla..

When we went to buy necessary things on the first week, we greeted Kak Emil from Indonesia who we’ve met at the market, living here with her family, and she taught us what we can and can’t buy. And guess what, ada ayam halal jual kat situ! Ahh finally dapat makan ayam. Plus, we’ve discovered a Halal Kebab restaurant at Möhringen. Sedap pulak tu! So we went there for almost everyday, until we’ve bought complete ingredients to cook ourselves. But another problem left, we need rice cooker. It is really difficult to find rice cooker here, we’ve found one which costs 54, like are you kidding me?? So we all puasa nasi, ganti dengan spaghetti.. wuwuu. Inilah nasib orang perantauan. Siapa suruh tak belajar masak nasi atas dapur dulu? Jadi korang takyah nak post pic nasi lemak ke satay ke even ayam KFC pun ok. I jeles. Sobs.

So, that’s all for now. I’ll keep you updated when I’m free. Well it is not gonna be easy to find free time since.. I malas kott. Nak type something kena ada mood. Dapat pulak internet laju sangat, marathon-ing Gossip Girls la kerjanya walaupun da lama tamat season finale hehee. Plus, I kuat jalan-jalan, tapi malas nak amik gambar. That's why you see no photos represent Germany on my Instagram account, yet. And plus, my one month German Intensive Course starts next week, so yea.. but I’ll try my best. Muahhh!


Ohh.. and here, sneak peak of my room after a few days. The theme is.. WHITE! Yikes.


Yay or nay? 

Tschüss!


with love,

2 comments:

dieya said...

aya darling.. u r in deutchland???
i had no idea that u were going!!!!!
inilah jadinya bila dah lama tak jengah blog *sigh*

how is it so far? bet u r enjoying it there!

ayapunyacinta said...

hi dieya!

yea believe it or not, yes I am in deutschland now! I did not directly mention about it, but I did leave some hints here and there so yea, you should jenguk more and dear, update yours too please. I wanna know your stories! Yea everything is fine here, and its getting cold these days since winter is waiting around the corner. Brrr

Have a nice day dieya! ;)